Konzultáció

2023.11.21. 18:58

A végsőkig kitart a kormány, mondta Egerben az államtitkár + fotók

Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár beszélt a Polgárok Házában a jövő évi nemzeti konzultációról, amelyben Brüsszel javaslatairól kérdeznék a magyarokat.

Szabadi Martina Laura

Nagy János államtitkár az egri Polgárok Házában

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Ezeket a találkozásokat azért indítottuk el, hogy honfitársaink akaratát tudjuk képviselni az Európai Unió előtt – mondta kedden a Polgárok Házában Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár. Egy országjárás részeként, dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő meghívására érkezett Egerbe, ahol beszélt a jövő évi nemzeti konzultáció fontosságáról illetve a választásokról is. A Polgárok Házába nem csak Egerből, de a környező településekről is jócskán érkeztek résztvevők.

– Jövő júniusban lesz a 2024-es európai parlamenti választás. Nagy harc várható, hiszen látható, a mi szuverenitásunkat akarják a brüsszeli központú erők csorbítani. Ez ellen nekünk valahogy fel kell lépnünk, s jól bevált eszköz a nemzeti konzultáció. Ki kell kérni az emberek véleményét és ezt bemutatni Brüsszelnek! Az ehhez kapcsolódó országjárás jelmondata: Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek! Gondolok itt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vagy Alex Soros tevékenységére. Migráns gettókat akarnak felállítani, színesebb, boldogabb, új világról beszélnek, de az Izrael–Hamász konfliktus például minden, csak nem békés. Azt akarják, hogy folytassuk az ukrán háború finanszírozását, fegyvert és pénzt küldjünk. Ukrajna nem tud megállni a saját lábán, az uniós pénzek tartják életben. A mi álláspontunk az, hogy béke kell és ehhez azonnali tűzszünet – hangsúlyozta.

Arról is beszélt, hogy Brüsszel szeretné, hogy Ukrajna az EU tagja legyen de ő úgy látja, ha Szerbiát és Montenegrót nem tekintik EU érett államnak, akkor Ukrajna sem az.

– Azt akarják, hogy fogadjuk be az ukrán gabonát vám nélkül. Ám olyan vegyszereket használnak és olyan módon termelnek, ami sosem lesz versenyképes a mi minőségi gabonánkkal. Nekünk ez nehéz helyzetet okozna gazdaságilag, így nem fogadjuk el ezt. Azt is akarják, hogy azokat az intézkedéseket, melyek a magyar családok életet könnyítették – vagyis a rezsicsökkentést, a  kamatstopot – töröljük el. A jövőnket is célba vette Alex Soros köre: LMBTQ, gender propagandát honosítanának meg az iskolákban és óvodákban. Folyamatosan célkeresztben van a gyermekvédelmi törvény. Pedig valaha az Európai Uniót a béke illetve a jólét érdekében hozták létre. Most az EU fél lábbal benne van az ukrán konfliktusban, a gazdasági mutatók pedig a brüsszeli szankciók miatt romlanak – sorolta Nagy János.

Kifejtette, a tervezett konzultáció témája lesz a rezsicsökkentés, a kamatstop és az extraprofitadó. Mint mondta, ezek a Honvédelmi Alapba illetve a Rezsivédelmi Alapba kerültek, mint a közteherviselés egy formája.

– Semmi köze a bürokratáknak ahhoz, hogy ide ki jön be és hogyan éljünk. Minden fórumon megkérdezik tőlem, hogy miért nem lépünk föl keményebb eszközzel a migránsok ellen. Képzeljék el, hogy egyik oldalon vannak a migráns bandák terrorista gyanús személyekkel, a másik oldalon meg a határőrök, akik kettesével járőröznek. Olaszország, Németország, Franciaország tele van olyan elemekkel, akik közbiztonsági problémát jelentenek és párhuzamos struktúrát építenek, például van saját rendészetük. Ezért is akarják ezeket az elemeket eltávolítani saját országukból, leginkább keletre. Az új idegenrendészeti törvény a Parlament elé kerül, ez sem fog tetszeni Brüsszelnek. Csakhogy Brüsszel nem fizeti ki a pénzt, ami Magyarországot illeti, több ezer milliárd forintot. Nyilvánvaló, hogy ennek politikai célja van, de a végsőkig ki fogunk tartani, ám ehhez érvek kellenek, s a nemzeti konzultáció ennek lehet alapja – magyarázta. Hozzátette, az, hogy más országok megkapják a nekik járó pénzt, versenyképességi problémát is jelent. Kifejtette, szerinte el fog jönni az a pillanat, amikor az USA leveszi a kezét Ukrajnáról, a kérdés, mi fog akkor történni.

– 1956-ban velünk is eljátszották ezt nyugati szövetségeseink – tette hozzá.

Arról is hosszasan beszélt, hogy szerinte Brüsszel nem érti meg a gyermekvédelmi törvényt. Hangsúlyozta, hogy az nem a homoszexuálisok ellen szól. Kitért arra is, hogy úgy látják, a magyar baloldali politikai szereplőket külföldi pénzekkel finanszírozzák, hogy megbuktassák a nemzeti keresztény kormányt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában