Rekonstrukció

2023.11.24. 12:42

A vízelvezetés hibája miatt omlott le a támfal a Szépasszony-völgyben

Nem csak a támfalat, de a felette húzódó lépcsősort is megújították. Megoldották a vízelvezetést is.

Szabadi Martina Laura

Elkészült az év elején leomlott a támfal a Szépasszony-völgyben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Elkészült az év elején leomlott a támfal a Szépasszony-völgyben – mondta Minczér Gábor alpolgármester péntek délelőtt a völgyben.

– A helyreállítás 8 millió forint vis maior pályázatból, s összesen közel 13 millió forintból valósult meg. A támfal azért omlott le, mert a Szépasszonyvölgy utca csapadékvize részben itt jött le, de nem volt kiépített védmű. Így pedig jelentős vízterhelés érte a támfalat – magyarázta az alpolgármester. 

Hozzátette, hogy nem csak a falat, de a felette lévő lépcsősort is megújította a kivitelező Geoteam Kft.

– Lépcsősor, járda, vízelvezető szegély is készült a támfal felett. Így már a jövőben lefut a víz és nem károsítja a falakat remélhetőleg. Egyébként nem messze a lépcsősor végén egy másik támfal is rossz állapotú, a jövő évi költségvetésből szeretnénk ezt is megújítani, mert egyes részeit már most is omlásveszélyesek. Amiatt sürgető, hogy a következő évi költségvetési tervezetbe erre is gondoljunk – emelte ki az alpolgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában