Hálaadás

2023.11.13. 12:58

Az egri református templomban ad hálát az ország az idei termésért

Az Agrárminisztérium és a Magyarországi Református Egyház közös eseményén mindenki köszönetet mondhat az asztalára jutó mindennapi kenyérért.

Szabó István

Az egri református templom ad idén otthont a hálaadásnak

Forrás: Ber

Egerben tartják az idei, immár ötödik esztendeje megrendezésre kerülő hálaadó napot az év terméséért a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége és az Agrárminisztérium közös eseményén, adta hírül a Magyarországi Református Egyház a hivatalos weboldalán. 

A november 19-én, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő úrvacsorás istentiszteleten Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdet igét. A liturgiát Tóth Imre, az Egri Református Egyházközség lelkipásztora vezeti. A megjelenteket Nagy István agrárminiszter köszönti. A szervezők várnak mindenkit az egri református templomba, aki hálát érez azért, hogy ebben az évben is jutott mindennapi kenyér az asztalra, és együtt mondana ezért köszönetet a hálaadó nap többi résztvevőjével, áll a  a Magyarországi Református Egyház közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában