Döbbenet

2023.11.16. 16:00

Csontsovány, fához kötött kutyát mentett az egri menhely

Döbbenetes módon tartottak egy kutyát, szinte egyáltalán nem volt mozgástere de menedéke sem.

Szabadi Martina Laura

– Egy fához kötött rövid kötél, a puszta föld és egy fához támasztott hullámpala volt az élettere. Csontsovány. Csak feküdt, nem reagált, beletörődött a sorsába – ezt az egri írta Facebook oldalán egy bejegyzésben.

A felelőtlen állattartás megszüntetése érdekében állatvédelmi hatóságokkal együtt közösen léptek fel, hogy legyen következmény. Azt írják, a lényeg, hogy ne úgy hozzák el állatokat a rossz tartási körülmények közül, hogy helyükre szinte azonnal egy másik szenvedésre ítélt kerülhessen.

– A helyszíni szemlére kiszálltunk a gazdához. Fontos, hogy megpróbáljuk megértetni a jó gazda gondossága jelentését. A gazdája a mindenkor hatályos vonatkozó jogszabályokban foglaltak szerint tarthat csak kutyát a jövőben, aminek persze kicsi az esélye, így leginkább nem tart majd – írta az alapítvány. A beszámolójuk szerint a kutyus végül a kitartó közeledésüknek megörült, a helyszínről elvitte a menhely.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában