Élménytúrák

2023.11.11. 15:22

Dacoltak az esővel az élménytúrázók a Mátrában

Mátraderecskén túráztak.

Barta Katalin

Mátraderecskén szombaton reggel nyolc órakor közel hatvan, előzetesen regisztrált résztvevő indult el egy különleges túrára a polgármesteri hivatal elől.  A Panoráma túrák a Mátra gyógyító kincseinél címmel szervezett egésznapos programról Forgó Gábort, Mátraderecske polgármesterét kérdeztük. Délután egy körül arról számolt be, hogy az induláskor egy ötven fős busz és néhány személyautó rajtolt el. Első állomásuk Parád volt, ahol a az elmúlt hetekben rekonstruált Rákóczi fát, s az épülő kilátót tekintették meg. Visszatérve Derecskére a mofettában várták a túrázókat, ahol a helyiek által kedvelt Büdös-vízként ismert csevicéből kaptak kóstolót. Fél tizenkettőkor avatták fel a Kürti hidat, majd a recski Búzásvölgyi Víztározó felé indultak, ahol a tervek szerint hamarosan egy új kilátó épül, ahonnan az ígéretek szerint páratlan tájkép tárul majd az odalátogatók elé. 

Ezt követően Kisfüzest érintették, ahol a Barka turisztikai centrumban délután családi hagyományőrző programok váltották egymást, s megtekinthették a Földtől az asztalig című bemutatót is. Délután háromtól eszem-iszom, táncházi forgatag volt a program, este pedig tűzzsonglőr bemutatóval zárják a napot.

A kitartó csapat késő délután ér vissza Mátraderecskére, ahol egy kiadós Márton-napi vacsora várja a túra résztvevőit. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában