Birdo

2023.11.09. 21:10

Egri fotósok nyertek Az év madárfotósa versenyen

Jakab Sándor és Szerencsi Gábor kategóriájukban az első helyezést értek el.

Heol.hu

Az eredményhirdetésen megjelent díjazottak, zsűritagok, támogatók

Forrás: Dömölky Dániel/Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoport/Facebook

- Gratulálunk egri tagtársainknak, Jakab Sándornak és Szerencsi Gábornak – akik a „Birdo - Az év madárfotósa - Bird Photographer of the Year” fotós pályázaton tegnap „Részletek” és „Dokumentum sorozat” kategóriában 1. helyezést értek el! - írta közösségi oldalán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoport.

Az összes díjnyertes fotó online itt tekinthető meg. A „Szalakóta LIFE” című dokumentum sorozat csoportunk számára kiemelkedően fontos, hiszen végig követte a „A szalakóta védelme a Kárpát-medencében (LIFE13/NAT/HU/000081)” projekt (Rollerproject) munkáit, az odúkihelyezésektől, odúellenőrzésektől, a színes gyűrűk leolvasásán át a madarak geolokátoros jelöléséig. Sok információnk származik ezekből a képekből, a szalakóták vonulási útvonalának tanulmányozásában és a területhűség kutatásában is - közölték.

A tavaly induló fotópályázattal a természet szépségére és egyben sérülékenységére szeretnék felhívni a figyelmet. A díjátadó ünnepséget a Fővárosi Állat- és Növénykertben, az Óriások Csarnokában rendezték meg, igényes környezetben és profi szervezéssel - fogalmaztak.

„Az év madárfotósa” kiállítás 2024. január 15-ig 9 és 16 óra között látogatható azok számára, akik ellátogatnak a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Varázshegy Csillagtér termébe - tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában