Egyszeri juttatás

2023.11.30. 08:41

Egyszeri juttatást kapnak a gyöngyösi önkormányzati munkavállalók

A 100 ezer forintos cafetéria-juttatásban valamennyi teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozó részesül.

Szabó István

A juttatásról a novemberi ülésén döntött a gyöngyösi grémium

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület a novemberi ülésén úgy döntött, hogy egyszeri, nettó 100 ezer forintos cafetéria-juttatásban részesíti az önkormányzati hivatal, valamint az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok valamennyi teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalóját. Minderről a gyöngyösi városháza adott tájékoztatást. 

Közlésük szerint az önkormányzat az elmúlt időszakban többször döntött bérkorrekcióról: 2023-ban a minimálbér-emelésben nem részesült gazdasági társaságoknál dolgozó munkavállalók részére 15 százalékos bérfejlesztésről döntött, ugyanezt biztosította a könyvtár munkavállalóinak, a köztisztviselői illetményalapot pedig 60 ezer forintra emelte. A közalkalmazottak cafetéria-juttatását évi 300 ezer forintra emelte fejenként, valamint kötelezte minden gazdasági társaságát, hogy egységesen évi 140 ezer forint fejenkénti béren kívüli juttatásban részesítse a teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozóit. Ugyanakkor, a korábbi években tapasztaltnál lényegesen magasabb infláció gyakorlatilag felemésztette a bérintézkedések hatását, azaz reálbércsökkenés volt tapasztalható minden munkavállalót érintően, tette hozzá a közlemény. A képviselők ezért döntöttek az egyszeri juttatás nyújtásáról, áll a városháza tájékoztatójában.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában