Gyász

2023.11.29. 13:26

Elhunyt az egri egyetem gondnoka

Beosztottai és a kollégiumban lakó hallgatók érdekeiért mindig kiállt.

Molnár Helga

Dr. Párkányi Istvánné (1947-2023)

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Dr. Párkányi Istvánné (1947-2023) türelemmel viselt hosszú betegség után, 2023. november 19-én elhunyt – írja az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem honlapján. Párkányiné Klárika 1991-től nyugdíjba vonulásáig, 2008-ig dolgozott az intézményben gondnokként. Nagy lelkiismeretességgel látta el a gondnokságvezetői feladatokat a „B” épületben majd az Érsekkerti épületben és a Sas úti kollégiumban. Beosztottai és a kollégiumban lakó hallgatók érdekeiért mindig kiállt. 

Nyugdíjazása után is tartotta a kapcsolatot az Egyetemmel, 2020-ig tagja volt a Szakszervezeti Bizottságnak, a szakszervezet nyugdíjas tagozatát vezette. A nyugdíjas klub programjainak szervezésével élményeket ajándékozott, összetartó erőt jelentett a volt egyetemi dolgozók számára. Az aktív dolgozók számára szervezett rendezvények megvalósításában is tevékeny részt vállalt.
– Önzetlen, szeretettel végzett közösségi munkájával sokaknak segített. 

Szépirodalmi írásai gyakran jelentek meg a Líceumi Palettában, illetve a Bródy Sándor Megyei Könyvtár Olvasóklubjának blogján. Pótolhatatlan űrt hagyott maga után – emlékeznek meg róla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában