Koronavírus

2023.11.17. 12:03

Enyhén csökkent a covid örökítőanyaga az egri szennyvízben

Az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagot tekintve enyhén csökkent.

Molnár Helga

Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön a honlapján.

Azt írták, hogy a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagértéke a 45. héten emelkedett érték mellett stagnált. Hozzátették: a tendencia a vizsgált helyszínek többségénél is stagnál. Enyhén emelkedő tendencia jellemző a Budapest környéki agglomerációs településeken valamint Veszprémben, és enyhe csökkenés látszik Egerben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán és Szegeden.

Közölték azt is, hogy a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja két településen – Békéscsabán és Pécsett – a magas, míg a többi 20 helyszínen az emelkedett kategóriába sorolható.

Az NNGYK közölte azt is, a 45. héten a szennyvízben az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagot tekintve enyhén csökkent.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában