Fejlesztés

2023.11.28. 21:49

Fejlődött az onkológiai és kardiológiai ellátás az egri kórházban

Az onkológiai és kardiológiai ellátás új ultrahang berendezéseket kapott.

Molnár Helga

Az egri Markhot Ferenc Kórház épülete (Archív fotó)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet 394,72 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást használhatott fel az onkológiai és a kardiológiai ellátás fejlesztésére. A nem visszatérítendő támogatás segítségével új, csúcstechnológiás onkológiai és kardiológiai gépek segítik az orvosok gyógyító munkáját. A berendezések növelik a betegellátás színvonalat, segítségükkel sok betegség hamarabb felfedezhető és időben kezelhető – közölte Szegedi Erzsébet, a kórház sajtóreferense.

A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet a kiemelt célja a betegellátás lehető legmagasabb színvonalú biztosítása. A kórház a régió kardiológiai és onkológiai csúcsellátó intézménye, és mindkét szakterületen a Heves megyei lakosság 90 százalékának szakellátását biztosítja. Az intézmény komplikált és kritikus állapotú betegeket is fogad, ennek megfelelően elengedhetetlen a legmodernebb technológiát jelentő eszközök használata, és az eszközpark folyamatos fejlesztése.

A fejlesztés eredményeként a kórház új orvosi diagnosztikai eszközöket szerzett be és fejlesztette az onkológiai ellátást is. Általánosan elmondható, hogy a projekt megvalósításával javult a betegségek diagnosztizálási és gyógyítási hatékonysága. Ezáltal a kórház jóval több beteget tud magasabb szakmai színvonalon ellátni, ami csökkenti a várólistákat és növeli a betegelégedettséget.

A támogatási összeg felhasználásával az onkológiai és kardiológiai ellátás új ultrahang berendezéseket kapott, melyek fájdalom mentesen képesek láthatóvá tenni a belső elváltozásokat. A kardiológia új TEE fejes berendezése a szív hátsó, nehezen látható részéről is képes felvételt készíteni. Szintén a támogatásnak köszönhető, hogy az onkoterápiás ellátáshoz szükséges infúzió készítése digitális, szoftver és számítógép alapú támogatást kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában