Városszépítés

2023.11.25. 08:31

Idén 36. díját nyerte el Eger a Virágos Magyarországon

Eger, Hatvan és Gyöngyös is díjat nyert a Virágos Magyarországon.

Szabadi Martina Laura

Pénteken délután Budapesten, az Eiffel Műhelyházban 350 meghívott vendég előtt tartották a Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny 30. jubileumi díjátadó ünnepségét.

A verseny idén is sikeresen mozgósította a hazai és határon túli magyarlakta települések közösségeit a kisebb falvaktól kezdve, a nagyvárosokon át, a budapesti kerületekig. Többek között ennek is köszönhető, hogy a harminc éves múltra visszatekintő Virágos Magyarország történetében ez évben rekordszámú nevezés érkezett, közel 400 település 549 pályázatot nyújtott be a szervező bizottsághoz – tudatta portálunkkal Ferenczy Tamás, a Virágos Magyarország régióvezetője.

Idén a Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny 30. jubileumi évfordulóján a rendkívül erős mezőnyben kiválóan szerepeltek megyénk városai. Eger immár a 36. díját érdemelte ki a környezetszépítésben végzett munkáért: Országos Arany Rózsa díjat kapott. A Virágos városi séták díjat Hatvan, az Arany virág díjat Gyöngyös érdemelt ki. A szervezők minden nevező település részére – emlékezve a jubileumi évre – egy díszfát adományoztak emléktáblával.

A  Virágos  Magyarország  fődíját a Város 30 ezer fő  felett kategóriában Győr, a 30 lakos alatti kategóriában Tolna kapta. A falvak közül a több mint ezer lakót számláló települések közül Varsány, az ezer alatti kategóriában Alsómocsolád nyert.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában