Önkéntesség

2023.11.21. 21:08

Idén adventkor Sirok-Kőkúton a helyünk

Sirok-Kőkúton évről évre élő Betlehemmel várják a látogatókat a Szent László kápolna mellett. Eddig is sokan látogattak el ide, idén meglepetéssel készülnek a vendégvárók.

Barta Katalin

A Kőkúti betlehemi pavilon

Forrás: Tuza Gábor/Facebook

Idén karácsony havában különleges meglepetés várja a Sirok-Kőkútra látogató családokat. Az előző években aki ellátogatott a Szent László Kápolna melletti térre, szívet melengető csodában volt része. A kőkútiak élő Betlehemmel várták az érdeklődőket. A kisgyermekes családok legnagyobb örömére élő állatokkal népesítették be a teret. Ez jó alkalom volt arra, hogy az adventi hónapban a családok összegyűljenek esténként, megetessék, megsimogassák az állatokat, szót váltsanak egymással egy kis házi sütemény, forralt bor társaságában. 

A közösség minden évben gyarapította valamivel az élményt, idén pedig arra az elhatározásra jutottak, hogy egy több funkcióra alkalmas közösségi teret hoznak létre a területen. A terveket tettek követték.  

Némi vita után aban maradtak, hogy az önkormányzat is beszáll jelképesen a pavilon építésébe, ám az építési munkálatokat, a használt építőanyagok újrahasznosítását a kőkútiak vállalták magukra.  A kivitelezés hetek óta tart. Ha az időjárás engedi, hétvégenként összeállnak az önkéntesek, s építik, csinosítják a pavilont. A napokban a célegyenesbe értek, s már a tetőszerkezeten dolgoznak.  A helyiek nem csak egy új létesítménnyel gazdagodnak, hanem az összatartozás örömével is. A közös munkát mindig megünnepelték egy-egy közös nyársalással, bográcsolással. Egy biztos, aki az alkotó folyamatba bekapcsolódott, annak az idei advent felejthetetlen lesz. A helyi lakosok javában készülnek az ünnepre és a vendégek fogadására, immár megújult környezetben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában