Közösségi Költségvetés

2023.11.01. 20:26

Karámrendszer és kifutó is épült a Hatvani Vadasparkban

Hatvanban újabb fejlesztés valósult meg az idei Közösségi Költségvetés vállalásaiból. Ezúttal a vadaspark gyarapodott.

Tari Ottó

Hatvani Vadaspark (Archív fotó)

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Az idei Közösségi Költségvetésben a hatvaniak megszavazták a vadaspark fejlesztését is. Erre most hétmillió forintot fordított az önkormányzat: a fürjeknek új kifutó készült, de megújult a vadászgörények és a nyulak területe is. A régi nyúl simogatót korszerűsítették, a baromfik számára pedig egy fémből készült kifutót is telepítettek, amely az esetleges rókatámadások ellen is biztonságot nyújt. Mindezeken túl egy negyven négyzetméteres pavilont is felépítettek, hogy fedett helyszínt biztosítsanak a családi rendezvények résztvevői számára.

Tímár Dávid, a vadaspark vezetője közölte: az említettek mellett a fácánvoliert ponthegesztett hálóval látták el, s a tetőszerkezetét is kicserélték. A kecsék számára új karámrendszer létesült ajtókkal, továbbá a magyar tarka szarvasmarha területét is fejlesztették, itt is új karámrendszert alakítottak ki, amely akácoszlopokból készült. A baromfiudvarban az ólakra új zárható ajtókat szereltek, valamint a vadászgörények helyét is felújították és bővítették.

Az előző évek eredményeként már számos közösségi fejlesztés valósult meg, egyebek mellett az okospad, a fedett biciklitároló, az okos zebra, a nyilvános illemhelyek, a vízicsúszda a strandon. Elkészült az újhatvani grund is, jelenleg pedig kölyökaréna épül a Népkertben. Közben pedig elindult a 2024-es közösségi költségvetés előkészítésének első fázisa is. Mint megírtuk, az első körben arra várnak ötleteket a helyiektől, hogy melyek legyenek azok a feladatok, amikre szavazni lehet majd. Ezúttal is 100 millió forint áll rendelkezésre, amiből a hatvaniak által javasolt projektek jó részét valósítja meg az önkormányzat vezetése. Az ajánlásokat november 13-áig a postaládákba eljuttatott íveken vagy a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu weboldalon lehet benyújtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában