Jegyzet

2023.11.09. 08:00

Lakás másoknak

Hornyák Réka

Egy új lakást berendezni nem könnyű dolog. Segítség az új építésű lakásoknál, hogy a konyhában már van beépített hűtő, mosogatógép, mikró és sütő, de ezek még nagyon keveset jelentenek egy élhető környezetben. Egy új lakás berendezésekor mindenre kell gondolni, új életszínteret kell teremteni. Ha az ember költözik, akkor nagyjából tudja, hogy mit szeretne, van elképzelése arról, hogy milyen helyen szeretne élni. Oda kell figyelni a színek egyensúlyára, a bútorok mintájára és anyagára, a lakás fényelésére. 
De még nehezebb a dolog akkor, ha a lakás, amit be kell rendezni, nem is saját részre lesz, hanem albérletnek. Nemrégiben segítettünk egy jó barátunknak berendezni egy kis lakást, amit kiadott egy párnak. A bútor-összeszereléstől a takarításon át a konyha berendezéséig mindenben segítettünk neki. Sok munka volt vele, elfáradtunk a két nap alatt, de mindvégig az a gondolat járt a fejemben, hogy vajon az itt lakóknak tetszeni fog? Mert az egy dolog, hogy nekünk tetszik és mi úgy érezzük, hogy mindent megteszünk a jó ügy érdekében, de ők hogyan fogják látni? 
Valahogy fura érzés volt úgy berendezni egy lakást, hogy nem mi fogjuk használni. Szívünket, lelkünket beletettük, odafigyeltünk minden apróságra, hogy ők jól érezzék magukat. De mi nem fogjuk már látni, tudni, hogy milyen volt, amikor először bepakolták a cuccaikat. Vagy hogy milyen érzés volt nekik először ott aludni vagy elkészíteni a konyhában az első vacsorát. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában