Fontos információk

2023.11.15. 14:00

Lekapcsolják az áramot a hatvani kórházban

Csak az intenzív osztályon lesz megoldott az áramszolgáltatás, az akut betegellátás minden szakma tekintetében szünetel péntek estétől szombat 20 óráig a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben. Az ellátási területükről érkező betegek elhelyezését az Országos Mentőszolgálat végzi.

Fekete-Vadászi Erika

Fontos információkat osztott meg Facebook-odalán a hatvani kórház. 

– A hatvani telephelyen az elektromos transzformátor állomás főkapcsoló tervezett, ütemezett cseréje lesz november 18-án 8 és 13 óra között. Ez idő alatt a kórház épületének teljes területén feszültségmentesítést szükséges végezni. A beavatkozás ideje alatt külső, dízel üzemű aggregátorokkal egyedül az intenzív terápiás osztály áramellátása lesz biztosított. A biztonságosan végezhető betegellátás szem előtt tartása érdekében péntek 20 órától szombat este 8-ig az akut betegellátás minden szakma tekintetében szünetel – adták hírül.  

Kizárólag ügyeleti feladatok tekintetében a belgyógyászati, a gasztroenterológiai, a sebészeti, a szülészeti, a nőgyógyászati, a csecsemő- és gyermekgyógyászati, a neurológiai, a sürgősségi, az orvosi laboratóriumi diagnosztikai, a RTG diagnosztikai, és teljes körű ultrahang diagnosztika tekintetében az egri, a gyöngyösi, a jászberényi és a kistarcsai kórházakat jelölték ki a feladatok ellátására, derül ki a szavaikból. 

– A traumatológiai ügyeleti ellátást teljes egészében a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, a nefrológiai ügyeleti ellátást a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, valamint a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház, a gyermek-gasztroenterológiai ügyeleti ellátást a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a CT diagnosztikát a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház és a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház, az MRI diagnosztikát a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, illetve a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház végzi – részletezték a közösségi oldalukon.

A Hatvani Albert Schweitzer Kórház–Rendelőintézet ellátási területéről érkező betegek elhelyezését az Országos Mentőszolgálat intézi. A különböző intézmények szabad kapacitásainak függvényében döntenek majd a betegek elhelyezéséről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában