Allergia

2023.11.11. 10:37

Mangó doktornő elárulja, ha náthás vagy, miért kapsz allergiagyógyszert

Nyakunkon a náthás, orrfolyós időszak, a gyöngyösi háziorvos szerint ilyenkor segíthetnek az allergiagyógyszerek.

Heol.hu

Dr. Mangó Gabriella

Forrás: Dr. Mangó Gabriella/Facebook

Azoknak is felírja az allergia tüneteit mérséklő gyógyszert, akik nem szenvednek allergiától -  tett közzé közösségi oldalán dr. Mangó Gabriella.  „Sokan kérdezitek tőlem a rendelőben, hogy az orrfolyással, köhögéssel érkező betegeknek miért írok fel kiegészítő szerként allergiaellenes gyógyszert?” - kezdi posztját.

„Azért ír fel a legtöbb orvos allergiaellenes gyógyszert ezekben a tünetekben, mert minden egyes alkalommal, amikor van egy felső légúti fertőzésed, az bizonyos fokú fokozott nyálképződéssel, egy kvázi allergiás reakcióval járhat. Nem arról van szó tehát, hogy megőrült az orvos és úgy gondolja, hogy allergiás vagy, hanem mert ezzel tudja csökkenteni a tüneteidet” - magyarázza a gyöngyösi háziorvos. Rendkívül hasznos posztjára a Ripost is lecsapott. 

Mit várhatunk az elsősorban allergiára való szerektől? „Nem fog annyira folyni az orrod, gyakorlatilag a köhögés váladékmennyiségét lehet vele csökkenteni, tehát nyugodtabban tudsz majd aludni és sokkal jobban kell legyél tőle” - írja a doktornő.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában