Sorozatos

2023.11.24. 15:18

Megint rengett a föld a Bükkben

Lassan minden hétre jut földrengés a Bükk környékén.

Szabadi Martina Laura

Egyre több rengés jelenik meg a térképen

Forrás: http://www.seismology.hu/

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium honlapja szerint csütörtökön és pénteken is voltak egyes erősség fölötti rengések a Bükkben. A honlapon található térkép szerint egy sávban, Bélapátfalva és Cserépfalu között voltak kisebb-nagyobb földrengések. Ma reggel például több rengés is volt 1,5 magnitúdó környékén.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, november 14-én nem sokkal este 8 óra előtt egy 2.7 magnitúdójú rengést éreztek Felsőtárkányban, az epicentrum légvonalban Bélapátfalva és Felsőtárkány közé helyezik a térképen.

Másnap arról számoltunk be, hogy Makláron délelőtt fél 10-kor robbanásszerű hangot hallottak az egész településen. Az obszervatórium szerint ekkoriban Bükkzsérc és Cserépfalu mellett a voltak kisebb, 1-es erősségű földmozgások, de máshol is jelöltek ilyet a Bükkben. Azóta folyamatosan vannak kisebb rengések a térképen, november 17-én, 18-án, 21-én is van jelölés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában