Nem jó ötlet

2023.11.03. 21:44

Ne dobják a halloweeni tököket az erdőbe – kéri a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Facebook oldalán minden évben felhívja a figyelmet, hogy a halloween tök nem való a természetbe.

Szabadi Martina Laura

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság minden évben megosztja a közösségi oldalán a felhívást, miszerint a közösségi médiában több helyen felbukkant a javaslat, hogy a kifaragott Halloween-tököket, illetve töklámpásokat az ünnep után vigyük ki a vadállatoknak táplálékul. Idén a Duna-Ipoly Nemzeti Park posztját osztották tovább amelyben az igazgatóság kiemeli, hogy a takarmánytök nem természetes része az erdőnek, mezőnek.

– A vadállatok egy része ugyan elfogyasztja (a mindenevő vaddisznók), de más fajok megbetegedhetnek tőle. A faragott tökben gyakran maradnak szennyezett gyertyamaradékok, a mécsesek műanyag, fém részei, melyek miatt az ezeket elfogyasztó állatok elpusztulhatnak. A málladozó bomló rothadó tök különben sem szép látvány egy erdei séta közben. Aki teheti, a töklámpást komposztálja kertjében, vagy tegye az elszállításra váró zöldhulladékba. A gyertya, mécses maradékát természetesen ilyen esetben is a kommunális hulladékgyűjtőbe tegyük. Óvjuk együtt közös természeti értékeinket – hangsúlyozták.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában