Megy tovább

2023.11.20. 19:05

Nem hunyt ki a versenyszellem a világbajnoki aranyérmes egri tűzoltó zászlósból

Barkó Péter egri tűzoltó zászlós kitartása csillogó eredményeket hozott. Fekvenyomásban remekelt a világbajnokságokon, s a Katasztrófavédelem magazinnak mesélt élményeiről, további terveiről.

Fekete-Vadászi Erika

Barkó Péter tűzoltó zászlós

Forrás: Beküldött fotó

Megjelent a Katasztrófavédelem című online magazin novemberi száma, melyben írnak Barkó Péter tűzoltó zászlósról is, aki egy világbajnoki ezüstérem után aranyérmet gyűjtött be, közölte honlapján a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Ahogy arról beszámoltunk, szeptemberben gyűjtötte be a világbajnoki ezüstérmet Bécsben az erőemelők WUAP Világbajnokságán az egri HQ4 Fitness & Powerlifting Team SE színeiben induló Barkó Péter tűzoltó zászlós. Az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője a 82,5 kilósok súlycsoportjában a fekvenyomópadon 147,5 kilót kinyomva szerezte meg az ezüstöt. 

Barkó Péter a kép jobb oldalán
Forrás: Beküldött fotó

A zászlós a Katasztrófavédelem magazinnak elmondta, nagyon büszke volt az ezüst után, s kis pihenőt követően tovább folytatta a felkészülést, hogy Kiskunfélegyházán is részt vegyen egy újabb világbajnokságon. 

– A kiskunfélegyházi viadal különösen fontos volt számára, ugyanis szeretett volna szép eredménnyel búcsúzni a mozgalmas 2023-as évtől az idei egyik utolsó versenyen. Ha pedig Barkó Péter megígér valamit, akkor azt meg is tartja, ha rajta múlik – részletezték a magazinban. 

Forrás: Beküldött fotó

A tűzoltó zászlós tartotta a szavát. Kis pihenő után újra kipróbálta magát a csapattal együtt októberben a kiskunfélegyházi GPC Erőemelő Világbajnokságon, ahonnan arannyal tért haza. A bajnokságra hat emberből álló csapat ment, eredményük pedig egy abszolút első helyezés, két világrekord és három Magyar Liga-rekord volt. Barkó Péter egy világbajnoki aranyéremmel tért haza. Kategóriájában 155 kilogrammot nyomott ki szabályosan.

Forrás: Beküldött fotó

– Az érem méltó jutalma a kemény edzésnek, az öröm pedig kárpótlás minden egyes izomlázzal, fájdalommal, fáradtan töltött pillanatért.  Barkó Péter a verseny után a jól megérdemelt pihenését tölti, de azért a versenyszellem és a kalandvágy továbbra is lángol a szívében, s már a következő évi alapozásról beszél. Alig várja az újabb edzéseket, s pozitívan tekint a jövőbe – olvasható a magazinban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában