Szemétszállítás

2023.11.10. 15:04

Nem vitték még el a zöldhulladékot Eger egyes utcáiból, de hamarosan elviszik

Túl sok a zöldhulladék, ezért késik a szállítás. Kérdés, végeznek-e vele november végéig.

Molnár Helga

Van, ahol még várat magára a zöldhulladék elszállítása

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Olvasói jelzés érkezett szerkesztőségünkbe, hogy a Vécsey utcából s annak környékéről nem szállították el még pénteken sem még a kihelyezett zöldhulladékot. Az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. által kiadott hulladéknaptár szerint erre szerdán kellett volna sor keríteni, ez viszont nem történt meg.

Pénteken kerestük a céget e-mailben, megkérdeztük, mi okozta a problémát, a késlekedést, s hogy mikor pótolják a szállítást. Válaszukban megírták, a megnövekedett zöld hulladék mennyisége miatt a 45. hétre, hulladéknaptár szerint meghirdetett zöld hulladék szállítást a 46. hétre helyezték át.
– Kérjük szíveskedjenek az ingatlanjaik előtt hagyni a keletkezett zöld hulladékot – tették hozzá.

A cég kiadott tájékoztatója szerint egyébként a zöldhulladék fogalmába tartozik a levágott fű, levágott faág, nyesedék, avar, lehullott lomb, egyéb növényi részek. A lehullott faleveleket és egyéb kerti zöldhulladékot műanyag, átlátszó zsákokban, a faágakat, nyesedéket maximum 1 méteres darabokra vágva, kötegelve, átkötve kell előkészíteni. Az ágak, nyesedékek átmérője nem lehet nagyobb 5-6 centiméternél.

Ingatlanonként összesen 1 köbméter lágy és fás szárú hulladék kihelyezésére van lehetőség. Csak zsák kihelyezése esetén maximum 10 darab 120 literes zsákot szállítanak el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában