Márton-nap

2023.11.11. 11:38

Nem volt kegyes az idő a Márton-naphoz Gyöngyösön

A libából sült finomságokat szombaton is meg lehet kóstolni a Barátok terén.

Szabó István

A Mátra Művelődési Központban tartották a Márton napot

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Libából készült ínycsiklandó ételekkel, forralt borral, forró teával, nyalánkságokkal és persze gyermekkoncerttel, a ferences templomban borszentelő misével, lámpás felvonulással és látványos tűzshow-val várták az érdeklődőket péntek este Gyöngyösön a Barátok terén a Márton-napra. Az eső és a hideg nem kedvezett az eseménynek. A RépaRetekMogyoró Duó a gyermekeknek szóló műsorával beköltözött a Mátra Művelődési Központba. A legbátrabbak viszont, dacolva az elemekkel, a mise után esernyők védelme alatt részt vettek a lámpás felvonuláson. A tűzzsonglőr show végül elmaradt, de a műsort egy későbbi időpontban megtartják.

Akik a már-már téliesre fordult időjárás ellenére kíváncsiak voltak a Márton-napi libaételek kínálatára, azok nem csalatkoztak: libás vadraguleves burgonyagombóccal, ludaskása, valamint libazúzapörkölt galuskával és csalamádéval szerepelt az étlapon. A gyorséttermi étkek hívei libaburgert is fogyaszthattak sima és részeges változatban. Mindezen finomságokat szombaton – hiszen november 11. a Márton-nap – még meg lehet kóstolni forralt bor vagy forró tea kíséretében.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában