Tehetségkutató

2023.11.19. 13:00

Kiosztották az egri Neumann versenysorozat díjait

Idén is rendkívüli tehetségek bizonyították tudásukat az angol, magyar, fizika, digitális kultúra és matematika tantárgyakban.

Hornyák Réka

Kihirdették a tanulmányi versenyek eredményeit a Neumannban

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégiumban több mint harminc éve minden évben megrendezik az őszi Neumann-versenyeket. A verseny a leendő középiskolásoknak, tehát a nyolcadik évfolyamos diákoknak szól. Az elsőtől a tizedik helyezettig mindenkit díjaztak, s a kategóriákban több helyen is holtverseny született. 

– Az élet minden területén vannak megmérettetések, a gyerekek is szeretik összehasonlítani a a tudásukat és megmérettetni magukat. Vannak olyan versenyek, melyeknél jobb lenne, ha nem lennének, például a politika vagy a háború, de vannak azok a versenyek, melyek előbbre viszik az emberiséget és ilyenek a tanulmányi versenyek is. Többek között ezért szervezzük meg évről évre ezt a versenysorozatot, valamint azért is, hogy minél szélesebb körben megismertethessük a diákokkal és szüleikkel a Neumann gimnáziumot. A verseny pedig arra is lehetőséget biztosít, hogy mi is megismerkedjünk azokkal a tehetséges diákokkal, akik lehet, hogy a gimnáziumunkat fogják választani a továbbtanuláshoz – mondta el portálunknak gondolatait dr. Sipos Mihály, a Neumann János gimnázium igazgatója. 

Dr. Sipos Mihály hozzátette, hogy a diákok megismerése és a gratuláció érdekében az iskola igazgatósága és a tanárok az eredményhirdetést követően a legjobban szerepelt diákokkal és szüleikkel egy beszélgetést szerveznek. A versenysorozat megfelelő megszervezése és a diákok felkészítése érdekében a Neumann János Gimnázium évről évre együttműködik más iskolákkal. Idén a legtöbb diák az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskolából érkezett a versenyeikre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában