Fejlesztés

2023.11.04. 16:29

Noszvajon visszakapcsolják az összes lámpát

Beruháztak, ledekre cserélték Noszvajon az energiapazarló lámpákat, így már visszakapcsolják a teljes közvilágítást amelyet még az elszabaduló energiaárak miatt korlátoztak.

Szabadi Martina Laura

A ledes világítás nem ró akkora terhet a költségvetésre

Forrás: Noszvaji ügyek/Facebook

Szabó Péter Noszvaj polgármestere adott hírt arról, hogy szombaton a megbízott vállalkozó megkezdte a Kossuth Lajos út, Deák Ferenc út, Gárdonyi út, Dobó utca, Szomolyai út területén lévő  közvilágítási rendszer LED lámpás korszerűsítését.

– Így 136 lámpatest újul meg az adott - buszok által is közlekedett - útszakaszokon. Itt a kikötött fényforrások is "ledesítésre" és újra bekötésre kerülnek. A munkálatok a jövő héten is eltartanak, így fokozott óvatossággal közlekedjenek az adott útszakaszokon. Noszvaj képviselő-testülete úgy határozott, hogy mivel a 2024. évre alacsonyabb áron lekötött közvilágítási áramdíj nem ró aránytalanul nagy terhet a költségvetésre – köszönhetően többek között a 136 lámpatest LED cseréjének –, így januártól minden régi lámpát visszaköttet, így visszaáll a 2022 évi közvilágítási rend. Emellett az elmúlt hét pénteken bejárt éjszakai ellenőrzés miatt 19 lámpatestet jelentettünk be javításra, mert ennyi nem égett a korábban nem kikötötteket leszámítva – írta Szabó Péter. Kérte, hogy ha a helyiek november-december hónapban új lámpa meghibásodást észlelnek, azt jelezzék a [email protected] e-mail címre a lámpaoszlop előtti házszámmal.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk,  több Heves vármegyei településen is meghozták a döntést: ahol nem volt fontos, inkább lekapcsolták a közvilágítást, hogy ezzel is spóroljanak az energiaárakon. Volt ahol a középületek fűtésével is ügyeskedtek, hogy kisebb legyen a számla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában