Ajánló

2023.11.17. 06:55

Palócgála, őszi túrák és férfinap színesíti a hétvége eseményeit Hevesben

Összegyűjtöttük Heves vármegye hétvégi programjait, hogy olvasóink tudjanak miből válogatni.

Heol.hu

Péntek, november 17.

Gyöngyös: 17 órától Zenés irodalmi estet tartanak Költői Tiász Másképp Feszt címen a Vachott Sándor Városi Könyvtárban.

Forrás: vsvk.hu

Szombat, november 18.

Gyöngyös:

  • 9 órától a hagyományokhoz híven megrendezik a Natura Napot. Ingyenes masszázs, meditálás. szűrés, kincskeresés. tombola, árusok, kiállítók, kiváló műsorok és programok várnak mindenkit a Mátra Művelődési Központban.
  • 18 órától szentmisével ünneplik a 100 éves orgonát a ferences templomban. A mise után hangversenyt rendeznek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzene Tanszékének részvételéve, (vezényel: Merczel György), valamint fellép a gyöngyösi Alsóvárosi Egyházi Énekkar (kórusvezető: Kovács László) és a templom gyerekkórusa (kórusvezető: Hendrik Andrea).
  • Őszi Mátra túrára invitálnak 7 óra 50 perctől az alábbi útvonalon: Mátraháza – Hatökör ura – Csór-réti víztározó útja – Galyai elágazó – Hidasi erdészház – Kőrismocsár ‒ Pisztrángos ‒ Gabi halála ‒ Kékestető ‒ Veronika rét ‒ Mátraháza – Kecskebérc – Rákóczi forrás – Mátrafüred. A 18 kilométeres, 356 méter szintkülönbségű túrára a találkozó a gyöngyösi autóbusz megállóban 7 óra 50 perckor lesz, a busz pedig 8 órakor indul.

Szihalom: 18 órától a  Szabadkéz Galériában kiállítás nyílik Szándékos véletlen címmel Egervári Júlia képzőművész, Gulyás Andrea Katalin és Piszmán Lilla részvételével. A tárlatot Szilágyi Rudolf képzőművész nyitja meg.

Forrás: Beküldött

Vasárnap, november 19.

Eger

  • 8 óra 30 perckor indul a Zöld Út Természetjárók Egyesületének nyílt gyalogtúrája az egri buszpályaudvarról. Útvonal: Eger autóbusz-pályaudvar – várfal sétány – Szent Donát oszlop – Almagyar Érseki Szőlőbirtok – Szépasszony-völgy – Eger belváros. A túra hossza 12,5 kilométer, a szintemelkedés 200 méter. Találkozó 8 óra 30 perckor az egri távolsági autóbusz-pályaudvar információjánál. A túra közben – igény szerint – a Szépasszony-völgy 25 sz. pincéjében, a KÜVÉ-ben lehetőség nyílik borkóstolásra is. A túravezető Józsa Gábor. Bővebb információ az esemény Facebook-oldalán található.
  • 9 órától 21 óráig a Török Fürdőben minden a férfiakról szól. „Tedd próbára férfias erődet, hiszen különleges, erre a napra alkotott szaunaszeánszokon ingyen vehetsz részt” - írják az esemény beharangozójában. A szaunában egész nap érezhetőek az eseményhez illő illatok! Szauna szertartások: 17 órától rumos felöntéssel készülnek! Ez a felöntés az egész testet átjárja, ellazítja és felfrissíti. A szeánsz során a szaunamester több alkalommal is átkeveri a forró levegőt melyhez legyezőt vagy törölközőt használ, igy a szauna minden zugába eljut a mámorító rum illata. 19 órától Pálinkázás lesz. A valódi gyümölcsből készült pálinka aromájánál nincs is eredetibb gyümölcsös illatfelhő a szaunában. Nem létezik olyan illóolaj, amely versenybe tudna szállni a pálinka illatával, mely vízzel keverve kerül a kályhára és gyümölcsös gőze elvarázsolja a szaunázót. A részletek az esemény Facebook-oldalán találhatók.
  • 8 órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban tartják a Palócgálát a Nemzetközi Népzenei Fesztivál keretében. A Palócgála Eger város rangos, nagy tradíciójú kulturális eseménye, amely a hazai és felvidéki folklór legjavából ad ízelítőt. Igyekszünk minden esztendőben 40-50 népzenei együttes és szólista fellépésével tartalmassá tenni az eseményt. A meghívott csoportoknak alkalma van a tapasztalatcserére, a szakmai és baráti együttműködés megalapozására. A nemzeti kultúrák igazi ünnepének lehetnek részesei az idelátogatók. Részleteket az esemény Facebook-oldalán találhatnak.
Forrás: visiteger.com
  • 6 órától 16 óráig tartják a szokásos régiségvásárt. Minden hónap 3. vasárnapján rendezik meg a régiségvásárt a Bazilika mögött, a Buszpályaudvar mellett és a DOMUS-parkolóban. További információ az esemény Facebook-oldalán olvasható.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában