Oktatásügy

2023.11.07. 21:35

Új képzésekkel és nyílt nappal várnak az egri egyetem gyakorló iskolájában

Új gimnáziumi és új technikumi képzéseket indít az egri egyetem gyakorlóiskolája. Az eheti és a jövőheti nyílt napra is várják az érdeklődőket.

Hornyák Réka

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola Barkóczy utcai épülete

Fotó: Huszar Mark

Új oktatási képzéseket is indít az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum a 2024/2025-ös évtől. A meglévő négy és hat évfolyamos képzések mellett, ötéves technikumi képzéseket is kínálnak, melyekről az iskola nyílt napjain lehet bővebben tájékozódni

– Két technikumi képzést is indítunk, az egyik az öt évfolyamos oktatási szakasszisztens, mely idén már elindult, ennek elvégzése érettségit és technikus szintű szakképzettséget ad. Az ezt elvégző diákok több intézményben, például bölcsődében, óvodában, iskolában, gyermekotthonban helyezkedhetnek el, mint szakembert kisegítő munkaerő. A másik, az új óvodai nevelő képzés, mely jövőre, azaz 2024. szeptemberében indul először. Ez szintén öt éves képzés, mely érettségit és technikus szintű szakképzettséget ad. A képzést azoknak ajánljuk, akik szívesen foglalkoznak gyermekekkel és érdeklődnek a pedagógushivatás iránt – tájékoztatott az új képzésekről Kőházi Timea, a Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum főigazgatója. 

A gimnáziumba jelentkező diákok választhatnak négy és hat évfolyamos tagozatok közül is. 

Az egyik négyéves tagozat az általános, melyen a szabadon választott időkeret segíti a diákokat abban, hogy megtalálják, mely irány érdekli őket leginkább. 

Másik az emelt szintű oktatás ének-zene tantárgyból. Ezen szakot az ének-zene iránt elkötelezett diákoknak ajánlják. A bekerüléshez nem feltétel az előzetes zeneiskola vagy egyéb zenei előtanulmány. A diákok itt teljes körképet kapnak a klasszikus zeneelméletről, az énekről, a népzenéről és a zenés színházról, valamint a kortárs zenéről is. A tagozatra jelentkezőknek alkalmassági vizsgán kell részt venniük, melyen tudásukat kell megmutatniuk. 

Négy évfolyamos szakként indul az emelt szintű vizuális kultúra is. A szakon a gimnazisták elsajátíthatják a vizualitás és a különböző képzőművészeti technikák elméletét és gyakorlatát egyaránt. A jelentkezőknek az alkalmassági vizsgán egy csendéletet kell elkészíteniük. 

Az emelt szintű digitális oktatás keretein belül a diákok négy év alatt elsajátíthatják a informatikai szaktudás alapjait, mind műszerek, mind számítógépes programok terén. A szóbeli felvételi során a jelentkezők tantárgyi tudását mérik. 

Végül, de nem utolsó sorban a diákok választhatják a négy éves emelt szintű angol oktatást is, melynek célja a diákok felkészítése az középszintű nyelvvizsgára és az emelt szintű érettségire. A szóbeli során itt is a tantárgyi tudást mérik a jelentkezőknél. 

Az iskola a hat évfolyamos képzést ugyanezen emelt szintű angol tagozatban indítja. 

Az iskola következő nyílt napjain, november 8-án, szerdán és 15-én 10 órától várják a négy évfolyamos gimnáziumi és öt évfolyamos technikumi képzés iránt érdeklődőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában