Támogatás

2023.11.11. 16:23

Újabb helyi ösztöndíjas hatvani fiatalok

A hatvani önkormányzat idén is segíti a felsőoktatásban résztvevő hatvani diákokat, most hat tanuló nyerte el az ösztöndíjat.

Tari Ottó

A felsőoktatásban tanulókat támogatják Hatvanban

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Az első diplomájukat szerző fiatalok a képzésük ideje alatt havonta 25 ezer forintos támogatást kapnak. Az ösztöndíj feltételei idén sem változtak, a hallgatónak az iskola elvégzését követő tíz éven belül Hatvanban kell munkaviszonyt létesíteniük.

A több mint tíz éve létrehozott ösztöndíjprogramra ez alkalommal is sokan jelentkeztek. A pályázatok elbírálásánál az önkormányzat igyekszik olyan képzéseket támogatni, amik hiányszakmák. Horváth Richárd polgármester azt mondta, bízik benne, hogy ezzel a hozzájárulással a diákok könnyebben elérik kitűzött céljaikat.

Egy város életében nagyon fontos, hogy legyenek olyan fiatalok, akik itt szeretnének letelepedni, családok alapítani. A városnak egyre nagyobb környezettel kell versenyeznie, hiszen a mai diákok jól beszélnek idegennyelveket, a világ bármely táján megállják a helyüket. Azt kell elérnünk, hogy ennek ellenére Hatvanban képzeljék el a jövőjüket. Ezzel az ösztöndíjjal próbáljuk őket segíteni, hogy a megszerzett tudásukat itt, a városban hasznosítsák – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában