NépNap

2023.11.12. 08:31

Újra várják az egykori berzéseket a gyöngyösi gimnázium NépNapjára

Az esemény célja kettős: a berzés életérzés erősítése mellett a pályaválasztás segítése.

Szabó István

A rendőrség bemutatkozása a diákoknak a tavalyi NépNapon

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

November 24-én immár 7. alkalommal szervezi meg a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium a Berze NépNapot, tájékoztatta portálunkat Gyurkó Péter igazgatóhelyettes, az esemény ötletgazdája és szervezője. Mint mondta, a nap célja kettős: a berzés életérzés erősítése mellett a pályaválasztás segítése.

– A program célja egyrészt, hogy a mindenkori berzések visszalátogassanak volt iskolájukba, és elmeséljék a jelenlegi gimnazistáknak, hogyan hasznosították a munka világában az itt megszerzett tudást, világszemléletet és értékrendet. Másrészt a rendezvénynek pályaorientációs célja is van. Ezért meghívjuk a felsőoktatási intézmények és szakképzési intézetek oktatóit, tanulóit, továbbá állami intézmények – kormányhivatal, rendőrség, mentők – dolgozóit, valamint cégek, munkahelyek képviselőit, hogy bemutassák az általuk kínált lehetőségeket, és felkeltsék tanulóink érdeklődését egy-egy szakma vagy tudomány iránt. Továbbá szívesen fogadunk mindenkit, aki munka- és élettapasztalatokat tud átadni a most felnövő generáció számára – részletezte Gyurkó Péter.

Dr. Czinder Péter, a gimnázium igazgatója a tavalyi NépNapon arról beszélt portálunknak, hogy a gyerekek bizonyos értelemben már kicsi koruk óta a pályaválasztás előtt állnak. 

– Mi úgy gondoljuk, és ezt is tapasztaljuk, a gyerekek körében meglehetősen sok a hiányosság azzal kapcsolatban, hogy egy adott hivatás valójában mit takar. Adott esetben nincs rálátásuk, hogy vannak olyan hivatások, amelyekre nem gondolnak, de választhatnák. Ezen a napon első kézből értesülhetnek ezekről a pályákról. A Berze NépNapokon több előadást hallgathatnak meg a diákjaink, és biztos, hogy szélesedik a látókörük, nem beszélve arról, hogy ezt a napot minden évben megszervezzük. Azért is örülök, hogy együtt lehetünk ezen a rendezvényen, mert a jelenlévők óriási száma mutatja, hogy gimnáziumunk e tevékenysége mögött mekkora támogatói háttér van – fogalmazott a tavalyi eseményen dr. Czinder Péter. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában