Európa-érem

2023.12.26. 15:40

25. alkalommal adták át a gyöngyösi kötődésű nemzetközi díjat

A gyöngyösi születésű Molnár Pál alapította elismerést idén magyar újságíró kapta.

Szabó István

L. Simon László (balról), Farkas Anita és Molnár Pál a díjátadón

Forrás: Ferancz Attila

Idén 25. alkalommal rendezték meg az Európa-érem ünnepélyes átadását, tájékoztatta portálunkat a gyöngyösi születésű Molnár Pál, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke. A Mátraalján felnőtt újságíró a Balassi Bálint-emlékkard mellett számos más művészeti díj alapítója, az általa életre hívott elismerés az Európa-érem is, amely nemzetközi újságíródíj. Molnár Pál elmondta, hogy a jubileumi elismerés Magyarországra került: Farkas Anita, a Mandiner munkatársa vehette át azt L. Simon László József Attila-díjas költőtől a Magyar Nemzeti Múzeum Széchényi-termében.

– Meglehetősen nehéz feladatot választott magának az újságíró, hiszen a figyelmet őszintén elmesélt életutakkal, valódi történetekkel akarja megragadni. Azaz minőséggel. Értékkel – fogalmazott Molnár Pál.

A díj alapítója örömmel tette hozzá, nem egyedüli gyöngyösiként vett részt a díjátadáson: a ceremóniát Sándor József brácsaművész szólójátéka keretezte. Molnár Pál hozzátette, hogy Sándor Józseffel osztálytársak voltak a gyöngyösi 1-es iskolában több mint fél évszázaddal ezelőtt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában