Borest

2023.12.01. 21:30

40 éves az egri Tóth Ferenc Pincészet + fotók

Jubileumi borestet rendeztek pénteken a Tóth Ferenc Pincészetben abból az alkalomból, hogy idén ünneplik megalakulásuk 40. évfordulóját. A pincelátogatással, vezetett borkóstolással egybekötött esemény zömmel a fővárosból érkezett szakmabeli vendégei, a pincészet partnerei – power pointos prezentáció keretében – megismerkedhettek a négy évtized történéseivel.

Sike Sándor

Tóth Katalin, az alapító Tóth Ferenc lánya, portálunknak azt mondta: negyven év alatt rengeteg minden történt velük. Voltak nagy mélységek, nagy magasságok, és ami teljesen biztos, hogy rengeteg palack bor készült.

– Szerencsém volt, hogy végigkövethettem ennek a pincészetnek az életét eddig is, s remélem a továbbiakban is aktív részese lehetek. Teljes hittel és alázattal azon leszünk, hogy minél szebb borokat tudjunk készíteni – fogalmazott.

Elmondása szerint pincészetük elérte azt az állapotot, melyet családjuk megálmodott: tradíciókra épülő, ám korszerű borászat lettek az Egri borvidéken. Négy évtized kitartó munkájának hála ma már egy 27 hektáros csodálatos birtokon gazdálkodnak és egy különleges ötágú pincerendszerben érlelik boraikat.

Tóth Katalin tájékoztatása szerint ő személyesen – a banki szakmát elhagyva – 17 éve vesz részt a pincészetük fejlesztésében. Ebben a bő másfél évtizedben számos beruházás és fejlesztés segítette, hogy egyre jobb, egyre finomabb borok kerüljenek a fogyasztóik kezébe. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában