Impozáns lesz

2023.12.12. 08:59

500 millót költhetnek el Recsk egyik ékkövének fejlesztésére

Recsk egyik ékköve a Búzásvölgyi víztározó. Eddig is sokan látogatták, ám a jövőben még csalogatóbb lesz a hely.

Barta Katalin

Búzásvölgyi tó

Forrás: Horváth László/Facebook

Nagy Sándor polgármester bejelentette, a kilátásba helyezett 500 milliós fejlesztés eredményeként családi pihenő komplexum megvalósításával új turisztikai létesítményt valósíthatnak meg, amelyre a későbbiekben egyéb turisztikai látványosságot is tudnak építeni. Ilyen a csónakázó tó, illetve a kötélpálya kialakítása. Recsk életében ez az elmúlt évek egyik legnagyobb beruházásának számít. A megvalósítás a tó  több mint nyolc kilométeres kerületét érinti. Időjárástól függetlenül, az év bármely évszakában akár gyalog, akár kerékpárral körbe lehet majd  járni. Új hidat is terveznek, ami a tavon keresztül vezet. A tervekben napelemes kültéri világítások, új tűzrakó helyek, esőbeállók, játszótér és nagyobb társaságok befogadására alkalmas létesítmény, a hozzávaló infrastruktúrával is szerepel.
- Tudom, hogy sok helyen van még fejleszteni valónk! De azt is , hogy Recsk fejlődése nem áll meg! - írta közösségi oldalán a polgármester.

Mint arról korábban beszámoltunk, 70 millió forint jut a belterületi útszakaszok rendbetételére is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában