Nem zárják be a postát

2023.12.17. 08:19

A csiki-csukiból Andornaktályán nem lesz bezárás – állítja a Magyar Posta Zrt. kommunikációs osztálya

Portálunk egy korábbi cikkében foglalkozott azzal, hogy Andornaktályán széles körben terjed a falu postájának bezárásáról szóló híresztelés. A kérdésben még a település polgármestere, Barczi Zsolt sem tudott biztosat mondani. Időközben megkaptuk a Magyar Posta Zrt. válaszát, amiből határozottan az tűnik ki, hogy nem tervezik bezárni az andornaki postát.

Sike Sándor

A részvénytársasághoz az alábbi kérdést küldtük: "Olvasók keresték meg heol.hu hírportálunkat azzal a felvetéssel, hogy január 1-ével bezárják az andornaktályai (3399) Postát. Igaz-e a szóbeszéd? Valóban zárás lesz, esetleg csökkentett üzemmód, vagy marad minden a régiek szerint? Zárás esetén mi az ok, és elkerülni miként tudná ezt a 2800 lelkes falu?"

A Magyar Posta Zrt. Társasági Kommunikációs Osztály válaszlevele szerint: "Társaságunk mintegy 2200 postával, 350 mobilpostával, mintegy 550 csomagautomatával, valamint közel 400 postapartner bevonásával országszerte mindenhol elérhető és elérhetővé teszi szolgáltatásait. Jelenleg nincs folyamatban olyan intézkedés, amely Andornaktálya posta üzemeltetési módjának megváltoztatását eredményezné, azaz a posta továbbra is elérhető a településen."

A kommunikációs osztály közölte azt is, hogy mennyiben arra lakossági igény van, az igénybe vehető postai szolgáltatások köre postapartnerségen keresztül is bővíthető. "Az új postapartneri program lehetőséget teremt a helyiek számára, hogy a postai szolgáltatások továbbra is helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben legyenek elérhetők. A programról itt található bővebb információ: https://www.posta.hu/partneri_program" – írták válaszlevelükben.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Magyar Nemzet)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában