Hóhelyzet

2023.12.01. 16:45

A legújabb gépeiket vetik be Verpeléten a hó ellen + videó

Verpeléten is nagy erőkkel folytak a munkák csütörtökön, a nagy mennyiségű hó eltakarítása és az utak karbantartása érdekében.

Hornyák Réka

Csütörtökön a délelőtti óráktól jelentős mennyiségű hó hullott Verpeléten is. A négy évvel ezelőtti és a tavalyi évben beszerzett univerzális gépeinkkel elkezdtük a hó eltakarítást – adta hírül Farkas Sándor, Verpelét polgármestere, a város önkormányzatának Facebook oldalán.  

Mint írja, a város legújabb szerzeménye a 26 lóerős Solis kistraktor most először veselkedik neki a csúszós útfelületeknek. Ezt a kistraktort és a hozzá tartozó munkaeszközöket, a pótkocsit, a mulcsozó-fűnyírót, a hótolót, valamint a sószórót, kifejezetten azért szerezte be a város vezetőség a tavalyi évben, hogy első sorban a kerékpár utat és a keskenyebb útszakaszokat megfelelően karban tudják tartani. 

Eddig már az összes munkaeszközt kipróbálták és, a polgármester szerint sikerrel alkalmazták a hó eltakarítására most, az első alkalommal. A jó szolgálatot tevő kis gép megfelelő kezekben van az önkormányzat segítőjénél, Kecső Bálintnál, aki az összes munkagép kezelését elsajátította. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában