Koncert

2023.12.21. 20:50

A megszokott, utánozhatatlan hangulatban karácsonyoztak a gyöngyösi kórusok + fotók

A Sound of Spirit és a Muzsikus Céh Vegyeskar lépett a közönség elé a gyöngyösi ferences templomban.

Szabó István

Karácsonyi nagykoncert a gyöngyösi ferences templomban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A hagyományos karácsonyi nagykoncertjére várta csütörtökön a zenerajongókat a gyöngyösi Barátok templomába a város idén 10 éves, rendkívül népszerű kórusa, a Sound of Spirit Énekegyüttes. Nagy Gábor, az énekegyüttes alapítója, vezetője már korábban elmondta portálunknak, hogy teljesen új feldolgozásokkal készültek e karácsonyi alkalomra. Ezekből kedden ízelítőt is adtak a Mátra Múzeumban zajlott Lélekmelengető karácsonyi koncerten. Akik újra meghallgatták a kórust, újra hallhatták sok más mellett például a Jingle Bell új változatát is.

– Ez az a koncert, amelyet minden évben a legjobban várunk. Idén rendhagyó időpontban, de a tőlünk megszokott, utánozhatatlan hangulatban, népszerű adventi-karácsonyi dalok különleges feldolgozásaival hangolódunk együtt az ünnepre – fogalmazott a koncert előtt Nagy Gábor.

Az est meghívott vendége a Muzsikus Céh Vegyeskar, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium kórusa volt Zeke Katalin vezetésével. A két kórus közös fellépései nemcsak a baráti szálaknak köszönhetők, a gimnazisták énekkara komoly utánpótlásbázisa is a Sound of Spiritnek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában