Advent

2023.12.03. 19:31

Fellobbant a hit lángja vasárnap Egerben + fotók

Biros Péter gyújtotta meg az első gyertyát.

Molnár Helga

Meggyújtották az első gyertyát az egri koszorún

Advent első vasárnapján vármegyeszerte és Eger főterén is meggyújtották a koszorú első gyertyáját. Az eseményen jelen voltak a fertálymesterek, a borlovagok, az önkormányzat képviseletében dr. Bánhidy Péter jegyző és a történelmi egyházak képviselői is. A délutáni ünnepen Tóth Levente színművész szavalt, majd Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az Egri Vízilabda Klub szakmai igazgatója elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy őt érte a felkérés.
– A december a sportolók életében nagyon sűrű, de karácsonykor lesz alkalmunk a családjaik körében elcsendesedni. Kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánok mindenkinek – hangsúlyozta.

Csizmadia István bazilikai plébános beszédében megköszönte meg az Úrnak, hogy idén is megadta az advent örömét, majd megáldotta a koszorút. Tóth Imre, református lelkipásztor kiemelte, ez az időszak az Úr érkezésének időszaka. Őt követően Aklan Béla Sándor evangélikus lelkész is áldást adott a koszorúra. Az ünnep zárásaként Babócsai Réka színművésznő énekelt egy karácsonyi dalt, majd Biros Péter meggyújtotta az adventi koszorún a hit gyertyáját.

Az est ezzel nem ért véget, a Magyar Balázs akusztik lépett föl, majd Zséda varázsolta el a Dobó téren lévőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában