Várakozás

2023.12.02. 19:10

Szakadó esőben gyújtották meg a hit lángját Kerecsenden

Pénteken és szombaton rengeteg program várta az érdeklődőket az advent jegyében.

Barta Katalin

Saját koszorút készítettek, esőben gyújtották meg a hit lángját Kerecsenden

Forrás: Barta Katalin/Heves Megyei Hírlap

Mozgalmasan telt a hétvége Kerecsenden az adventi készülődés jegyében. A Jelenlét ponton már pénteken délelőtt várták az anyukákat, akikkel együtt közösen készítették el az adventi koszorúkat, délután négytől pedig a Ficánka bölcsődében rendeztek nyílt napot Adventi kukucskáló  elnevezéssel. Szombaton délelőtt a Világítani Fogok Egyesület hagyományos hétvégi táborában a volt téesz irodában töb mint száz gyermek, és az alkalomra érkezett önkéntes segítőik láttak hozzá az adventi koszorúk készítéséhez. A cél az volt, hogy a nap végére mindenki hazavihessen egy saját készítésű koszorút  a családjába. 

A szülőket és gyermekeket mindkét nap meleg ebéddel vendégelték meg. 

Délután fél négytől a templomkertben gyülekeztek a helyi egyházközség tagjai, akik mécsesekkel, lámpásokkal, imával és énekekkel vonultak a falu fő terén álló nagy adventi koszorúhoz. A szakadó eső ellenére sokan érkeztek az első gyertyagyújtásra. A résztvevőket Sári László polgármester köszöntötte. Az alkalomhoz illő versek is elhangzottak, majd meggyújtották a hitet jelképező lámpást. Karácsonyi dalokkal, forralt borral, teával, sütivel köszöntötték egymást a helyiek.

A Csak Egy Lépés Egyesület által meghirdetett Advent fényei elnevezésű játék is e nappal kezdődött. Mostantól  december 17-ig lehet nevezni a versenyre a feldíszített, ünnepi hangulatú porták fotóival, amelyeket a [email protected] e-mail címre lehet eljuttani, illetve messengeren a szervezőknek. A legszebben dekorált portákat, ablakokat idén is jutalmazzák.

Karácsonyig szinte minden napra szerveznek valami hangulatos rendezvényt a helyi intézmények, civil szervezetek, vallási közösségek. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában