Ajándék

2023.12.20. 21:10

Az egri hospice osztályon fekvő betegeket lepték meg a Kossuth Zsuzsások

A hospice osztályon fekvő betegek karácsonyát próbálták meg szebbé tenni a diákok.

Molnár Helga

A diákok szívmelengető műsort adtak elő a betegeknek

Forrás: Birinyi Zsófia/Beküldött fotó

Advent heteiben a hagyományaiknak megfelelően a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház Hospice osztályán ünnepi programokat szerveznek a betegeknek és ápolóiknak. Advent első vasárnapján Árvai Zoltán katolikus atyával gyertyagyújtáson vettek részt. December 7-én 10 órától mézeskalács házikó készítés, valamint mézeskalács díszítés volt az osztályon, december 9-én 10 órakor meggyújtották a második gyertyát, Anda Judit református lelkész jelenlétével. December 13-án karácsonyi filmvetítésre várták a betegeket, december 16-án 10 órakor gyújtották meg a harmadik gyertyát az adventi koszorún, Árvai Zoltán katolikus atya közreműködésével.

December 19-én szerdán a Kossuth Zsuzsa Szakképző Intézet adott karácsonyi műsort. Somoskői Lilla igazgató lapunknak elmondta, az iskola diákjai ünnepi műsorral kedveskedtek a duális képzőhelyeken, ezzel is meghálálva a közös együttműködést. Első nap három bölcsődébe látogattak, a Semmelweis Bölcsődébe, a Cecey Éva Bölcsődébe, a Dobó Katica Bölcsődébe.

December 19-én a kórház Hospice osztályára, a gyerekosztályra illetve a Családok Átmeneti Otthonába vittek egy kis varázslatot. A hospice osztályon kedves műsorral készültek, dalokkal, majd a diákok átadták a betegnek az általuk készített kis ajándékokat. A harmadik napon az Egri Idősek Otthonának mindennapjait színesítették a diákok a műsorral. Minden helyszínen nagy örömmel fogadták a Mikulást és a diákok illetve oktatók által készített ajándékokat is.
– Reméljük, hogy ezzel egy új hagyományt tudunk teremteni, megerősítve a kapcsolatot a partnerekkel – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában