Civilek

2023.12.14. 12:10

Az önkéntes program fejlesztésre szorul Egerben

Jékli Gergő soros elnök vezetésével tartott ülést szerdán délután az Egri Civil Kerekasztal (ECK). Az Egri Civil Közösségek Házában (ECKH) megtartott fórumon előbb az eltelt időszakról szóló rövid tájékoztatót hallhattak a résztvevők, majd egyebek között a 17. Civil Randevú előkészítése, valamint a hálózatban való önkéntesség, ifjúsági önszerveződés, iskolai közösségi szolgálat témaköre is napirenden volt.

Sike Sándor

Csathó Tibor, az Egri Civi Közösségi Ház működtetője szerint szükséges az átalakulás

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Utóbbi témakörben Csathó Tibor, az ECKH működtetője portálunknak elmondta: önkéntes programnak hívják azt a projektjüket, ami fejlesztésre szorul. Azért szükséges az átalakulás, mert az Egri Civil Kerekasztal, a civil fórum 100-120 szervezetet tömörítő hálózat és nem túl sok olyan közösség van még, amelyik fogadna iskolai szolgálatokból önkénteseket.

– Ezen javítani kellene, illetve az önkéntesek számát is szeretnénk növelni. Több iskolát bevonni, lehetőleg minden iskolával kapcsolatba lenni Egerben. Szélesíteni, színesíteni kellene a szolgálatunkat. Már félkész, béta-verziónál tart egy online adatbázisunk, amelyben a gyerekek is kereshetnének, a tanárok is, illetve a civilek feltölthetnének önkéntes munkalehetőségeket – fogalmazott Csathó Tibor.

A 17. Civil Randevú előkészítéséről, az elismerések adományozásának rendjéről Badacsonyiné Bohus Gabriella tartott tájékoztatót, Domboróczki Tamásné prezentálásában pedig a Helyi Esélyegyenlőségi Program véleményezése történt meg, illetve ECK tagok javaslatait ismerhették meg a résztvevők. A szekcióbeszámolók sorában elhangzott a tudomány és ismeretterjesztő, valamint a közművelődési szekció tájékoztatója, Balogh Tibor Tamás és Polacsek Anikó Anna szekcióvezetők jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában