Horgászás

2023.12.20. 10:40

Betiltották az etetődrónok használatát a Tisza-tavon

2024. január elsejétől módosul a Tisza-tavi területi jegyek ára és új horgászrend lép életbe. A gyerekjegyet kivéve minden területi jegy ára emelkedett.

Heol.hu

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. közzétette a 2024-re érvényes területi jegyek árait. Az éves jegy 15,4 százalékkal drágul, 45 ezerról 52 ezer forintra. A napijegy 5200-ról 6000-re módosul, ami szintén 15,4 százalékos emelkedés - számolt be róla a Pecaverzum.

A 2024-as horgászrend több tekintetben is változást hozott, így a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. arra kér minden horgászt, hogy alaposan olvassa át és minden pontját értelmezze.

A végszerelék behúzással történő bejuttatása csak és kizárólag behúzós területi jegy birtokában engedélyezett. Ilyen típusú területi jegy nélkül, parti vagy csónakos horgászat esetén a szerelék vízbe juttatása csak és kizárólag a partról vagy a csónakból elvégzett dobással engedélyezett. A végszerelék vízbe juttatása után attól eltávolodni tilos. Az etetőhajó, valamint az etetődrón használata tilos.

A Pecaverzum írt arról is, hogy a napi darabszám-korlátozás alá eső halakat a hal kifogását követően kitörölhetetlen módon, tintával a fogási naplóba azonnal be kell jegyezni a fogás helyének, pontos idejének (hónap, nap, óra, perc) megjelölésével, a hal kilogrammban kifejezett tömegét tizedesvessző feltüntetésével, tizedes pontossággal kell rögzíteni (például. 1,2 vagy 10,0).

A felszerelés addig nem dobható vissza, amíg a fogott darabszám-korlátozással védett hal beírása nem történik meg a fogási naplóba. A darabszám-korlátozással nem védett halfajok fogását össztömegében kifejezve a horgászat befejezését követően – a vízpart elhagyása előtt – kell a fogási naplóba bejegyezni. A megtartani nem kívánt halat azonnal vissza kell helyezni a vízbe, azt a fogási naplóba nem kell rögzíteni.

A fogási napló vezetési szabályainak megsértése (beírt adatok meghamisítása, változtatása, hal beírásának elmulasztása) 1-3 év területi jegytől való eltiltást von maga után.

Az új horgászrend 2024. január 1-én lép hatályba, de akik még 2023-ben váltott éves területi engedéllyel szeretnének horgászni, azok 2024. január 31-ig az előző évi (2023-as) horgászrendet vegyék figyelembe.

A jövő évi horgászrend teljes változata ITT olvasható.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás pecaverzum.hu)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában