Sztrájk

2023.12.11. 16:23

Bosszankodtak az utasok a buszjáratok kimaradása miatt Egerben + videó

Országosan a teljes dolgozói állomány 10 százaléka sztrájkol.

Molnár Helga

Helyi buszokra vár az utazóközönség. Az Volánbusznál a hétfő hajnaltól tartó buszvezető sztrájk következtében jelentősen megritkultak a járatok

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ)– arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál, ahogy erről már többször beszámoltunk.

A Volánbusz társaság közleménye szerint vasárnap nem okozott nagyobb fennakadást mindez, ám hétfőn mi is körbenéztünk, s panaszkodókkal találkoztunk. Kerecsendnél kora reggel jártunk, Egerben kora délután. Egy belvárosi megállóhelynél pár emberrel szóba elegyedtünk. Egy férfi elmondta, több perce vár egy helyi járatra, mely elvinné őt a város másik végébe.
– Nehéz ezt követni, tájékozódni is. Hírportálokon olvastam arról, hogy jön ez a nap, de konkrét, sztrájkra szóló menetrenddel nem találkoztam. Így nehéz volt eldönteni, mikor induljak el. Mit tehetnék, várok türelemmel, egyszer csak ideér valami – tette hozzá.

Egy diáklány iskolából szeretett volna előbb hazajutni, majd különórára, neki sem volt könnyű az ide-oda út. Szerencséje édesapja tudta szállítani, de mint mondta, tudja, ez neki szerencse. Picit morgott elmondása szerint, de végül eljutott mindenhová, ahová készült.

Megkérdeztük a Volánbusz Zrt-t, mik voltak a tapasztalatok hétfőn vármegyénkben.
– Még a sztrájkot szervező SZAKSZ létszámát sem éri el a munkabeszüntetésben részt vevő munkavállalók száma. A hétfőn 7 órakor összesített adatok szerint a teljes dolgozói állomány 10 százaléka sztrájkol, az adatok vármegyénként jelentős különbségeket mutatnak. A kimaradt, kimaradó járatok számáról később tudunk tájékoztatást adni – írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában