Rendezvény

2023.12.07. 19:30

Az élet tiszteletéről szólt a gála a gyöngyösi EGYMI-ben + fotók

Fogyatékkal élő óvodások és iskolások adtak gálaműsort a szüleiknek Gyöngyösön.

Szabó István

A szüleik előtt mutatták be produkcióikat a gyerekek a gyöngyösi EGYMI-ben

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A fogyatékkal élő emberek december 3-i világnapjához kapcsolódóan csütörtökön gálaműsort szervezett a tanulói részvételével a Gyöngyösi Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI). Kákonyiné Fazakas Edit intézményvezető a köszöntőjében arról beszélt, hogy azért ünneplik meg ezt a napot, mert ez nem valami hiányáról szól, hanem az élet tiszteletéről. 

– Arról szól ez a nap, hogy hálásak vagyunk ezekért a gyermekekért. Azzal, hogy ők megszülettek, és köztünk élnek, egy csodát hoztak a családjuk és társadalmunk életébe. Talán túlzás nélkül mondhatom, hogy mind a szülőknek, nagyszülőknek, mind pedig a pedagógusoknak nagy tanítómesterei ők. Megtanítanak másképp nézni a világot, új perspektívát mutatnak nekünk. Ebben az új perspektívában pedig nem az a hangsúlyos, hogy mi nincs, hanem az, hogy mi van, és azzal jól tudjunk bánni, legyünk képesek azt még fényesebbre csiszolni – fogalmazott Kákonyiné Fazakas Edit.

Az intézményvezető elmondta portálunknak, hogy immár 15. alkalommal kapcsolódnak a világnaphoz ilyen rendezvénnyel.

– Minden évben ez a legnagyobb esemény az intézményünkben, ahol a tanulóink meg tudják mutatni magukat. Az óvodától a szakiskoláig minden csoport szerepel, mindenki az mutatja be, amiben jó. Táncos, zenés, prózai produkciókkal egyaránt készültek a gyerekek, így minden évben nagyon színes a program. A műsorban enyhe-, illetve középsúlyos értelmi fogyatékos tanulók léptek színpadra, akik mindig nagy izgalommal készülnek a fellépésre. Karácsonykor ugyanezt a műsort fogják egymásnak bemutatni. A szülők viszont a mai alkalmon tudták megnézni gyermekeiket, mert más ünnepségek nem nagyon valósíthatók meg nálunk. Ilyenkor azonban itt van a család, együtt gyönyörködhettek a gyermek produkciójában – részletezte Kákonyiné Fazakas Edit.

Az intézményvezető köszönetet mondott a gyöngyösi Városom, szeretlek Egyesületnek a tőlük kapott karácsonyfáért, valamint a markazi székhelyű K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft.-nek az általuk biztosított Mikulás-csomagokért, amelyeket szerdán kaptak meg a gyerekek. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában