Közös ünnep

2023.12.16. 17:27

Először hangolódott együtt a karácsonyra a Felsőváros + videó, fotók

Először szerveztek a Nemzedékek terére több napos karácsonyi ünnepélyt és rendezvényeket.

Szabadi Martina Laura

Apacuka koncert is volt

Forrás: Gál Gábor/ Heves Megyei Hírlap

A Mikulás-rendezvény után e héten pénteken és szombaton közös karácsonyvárót is szervezett az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) a felsővárosba a Nemzedékek terére.

– Nagyon boldog vagyok, hogy hagyományteremtő jelleggel idén először az EKMK megszervezte az Advent a Felsővárosban 2 napos rendezvényt a Felsővárosiaknak. Remélem ahogy a többi Nemzedék erén tartott rendezvény, úgy majd a közös karácsonyozás is a helyi vérkeringés szerves részévé válik az évek során – mondta Mirkóczki Zita tanácsnok portálunknak, majd köszöntötte a térre látogatókat.

Gyermekkoncert várta a családokat
Forrás: Gál Gábor/ Heves Megyei Hírlap

 

– A programokat kicsiknek és felnőtteknek állítottuk össze, ugyanakkor az ez az időszak az ünnephez közel már nekem nem csak a koncertekről szól, inkább az elcsendesülés és a nyugalom az, amire szükség van. A karácsony nekem a kedvenc ünnepem, mindig nagyon készülök, fontos a családomnak. Emlékszem gyermekként a kicsi felsővárosi lakásunkban mindig hatalmas karácsonyfa állt, ezt a hagyományt én is folytatom, habár már a gyermekeim felnőttek, de ilyenkor csak az együtt töltött idő és egymás megajándékozása, az öröm számít – fogalmazott.

A plébános megáldotta a gyertyákat
Forrás: Gál Gábor/ Heves Megyei Hírlap

A koncertek előtt még Ailer Gellért plébános megáldotta a téren elhelyezett adventi koszorút, illetve azokat a gyertyákat is, melyeket a helyiek hoztak magukkal az ünnepre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában