Segítség

2023.12.20. 13:00

Felére csökkentik az Evatos üzlethelyiségek bérleti díját a télre

Az infláció, a magas adók a gazdasági helyzet nagyon megnehezíti a mikro- és kisépvállalkozások helyzetét ezért javasolta Jánosi Zoltán, hogy csökkentsék a fizetnivalót.

Szabadi Martina Laura

Felére csökkentik az Evatos üzlethelyiségek bérleti díját a télre, ezt Jánosi Zoltán közölte kedden. Mint ahogy arról már beszámoltunk, az üzletek bezárása ellen javasolta ezt a lépést az igazgatótanács tagja.

– Az infláció, a magas adók a gazdasági helyzet nagyon megnehezíti a mikro- és kisépvállalkozások helyzetét. Nem tudnak úgy emelkedni a fizetések mint ahogy az árak nőnek, a kiskereskedelmi forgalom 14 százalékkal esett vissza. A vállalkozások jelentős része nem tudja kigazdálkodni a költségeit, országosan 7 ezer kiskereskedelmi egység zárt be. Ilyen bezárása hullám évtizedek óta nem volt, s mindez Egerben is érezhető – részletezte meglátásait korábban.

Most azt közölte, hogy az a vállalkozó aki az EVAT-tól bérel üzlethelyiséget, kérvényezheti a bérleti díj csökkentését. Elbírálás nincs, aki kérvényezi az automatikusan meg is kapja az 50 százalékos kedvezményt a téli hónapokra.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában