Fejlesztés

2023.12.24. 11:00

Hasznos eszközökkel gazdagodtak Bátorban

Fa gyerekjátékokat, játszóházat és hasznos eszközöket szereztek be Bátorban.

Fekete-Vadászi Erika

A Bükki Nemzeti Park határán, erdőkkel, védett területekkel körbevéve, hegyek és dombok ölelésében fekvő, 400 lakost számláló Bátor az utóbbi években egyre vonzóbbá vált mind a betelepülők, mind a turisták számára. A település lélekszáma az 1930-as évek óta csökkenő tendencia után 2015-től folyamatosan növekszik. Egyre több kisgyermekes család költözik Bátorba, miközben több elszármazott lakos is visszatelepült. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően Bátor turisztikai fogadóközponttal és az Országos Kéktúráról elérhető tanösvénnyel gazdagodott 2021 végén, melyet egyre több természetjáró keres fel, derül ki Botos Regina, a Bátor a Bátraké Egyesület alelnökének portálunknak eljuttatott tájékoztatójából. 

A napokban felidézte: az átadóünnepségen a bátori Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület tagjai látványos óriásbuborék show-val szórakoztatták a kicsiket és nagyokat egyaránt. 

– Mi magunk is mindig arra biztatjuk az embereket, hogy minél több időt töltsenek a szabadban együttmozgással, hiszen a mai digitalizált világban nagyon fontos a fejlesztő mozgáskultúra. Úgy gondolom, hogy az átadott játékok nagyszerűen szolgálják ezt a célt, és öröm volt látni a boldog gyerekeket – mondta el az átadó kapcsán Gugolya Péter, a Lobbanáspont alapítója.

A támogatásból olyan eszközöket szerzett be az egyesület, melyek a falu lakosai használhatnak környezetük szebbé tételére vagy bizonyos munkálatokra, így például ágdaráló, szalagfűrész és kompresszor. A nagy teljesítményű szivattyút pedig árvízhelyzet esetén az egyesület az önkormányzat rendelkezésére tudja bocsátani. A Bátor Tanösvény fenntartását pedig a beszerzett motorfűrész és fűkasza segíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában