Filmklub indul

2023.12.04. 10:57

Hyppolit, a lakáj nyitja meg a minisztériumi támogatású filmklubot Abasáron

A hétfő délután kezdődő ingyenes filmvetítés-sorozatot rengeteg program követi majd a jövőben.

Szabó István

Kazsu Attila, Abasár polgármestere

Forrás: Markovics Gábor

December 4-én 10 vetítésből álló filmklub indul Abasáron a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, adta hírül a helyi Saári Közösségi Ház és Könyvtár. A hétfő esti első alkalmon 14 órától a magyar filmtörténet egyik legnagyobb közönségsikerét elért, 1931-ben bemutatott Hyppolit, a lakáj című filmet lehet ingyenesen megtekinteni a helyi Integrált Szociális Intézményben. Kazsu Attila polgármester ezzel kapcsolatban arról beszélt portálunknak, hogy szeretnének minél több élményt, szakmai programot, kulturális lehetőséget eljuttatni Abasárra.

– Az elmúlt hónapokban rengeteg munkát végeztünk községünk kulturális jövőjének tervezése kapcsán a vármegyei szakmai vezetőkkel együttműködve. A Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Művelődési Intézet jóvoltából egy új vidéki kulturális élet kezd körvonalazódni. Ennek a programnak egyik állomásaként indul hétfőn délután a filmklub Abasáron, az idősek otthonában. Ugyanakkor a bútorfestő szakkör is a jövőbeli, vidéki tervezés új mechanizmusaként indulhatott el. Rengeteg program, terv és elképzelés vár még ránk az elkövetkező hónapokban. Köszönjük a Nemzeti Művelődési Intézet és az abasári önkormányzat támogatását – részletezte Kazsu Attila.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában