Karácsonyra várva

2023.12.21. 13:41

Idősek otthonába látogattak az egri borlovagok + fotók

Több mint nyolcvan idősotthonban élőt leptek meg karácsonyi műsorral és boradománnyal az Egri Bikavér Borlovagrend tagjai.

Szabadi Martina Laura

Minden évben örömmel érkeznek az idősekhez

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Hagyomány az Egri Bikavér Borlovagrend tagjainál, hogy karácsony előt minden évben ellátogatnak a Petőfi úti idősekotthonába. Az ottani Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza Egri Idősek Otthona 84 lakójának boradománnyal kedveskednek a borászok.

– Örömmel jövünk minden évben, hogy folytassuk borlovagrendünk szép hagyományát – mondta Mikuska Péter, az Egri Bikavér Borlovagrend társelnöke.

– Jézus születése hatalmas változás volt az emberiségnek, a keresztény világ karácsonykor a szeretetet ünnepli amely életünk meghatározója, mozgatórugója. Az adomány és az ajándékozás ilyenkor még örömtelibb, embertársaink megsegítése a borlovagok küldetése – fogalmazott. A lovagrend tagja, Harmati László karácsonyi verssel is készült az időseknek. 

Szelecki János pedig bemutatta a Egri Lenkey János Általános Iskola 1. b osztályosait, akik műsorukkal kedveskedtek a szépkorúaknak. Tóth Ferenc a borlovagrend egyik másik tagja úgy fogalmazott, hogy az ember életében ünnepből van kevesebb sajnos, ilyenkor az emberek kicsit magukból is adnak a másiknak, ez is az egyik oka, hogy szeret másokon segíteni.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában