Film

2023.12.31. 18:18

Így búcsúzott Goncsarov elvtárs 1953-ban a parádi pajtásoktól

1953-ban arról számolt be a Filmhíradó, hogy az ipari tanulók életéről játékfilm készült a Magyar Filmgyártó Vállalat műtermeiben.

Barta Katalin

 A filmet a Kossuth-díjas Keleti Márton rendezte, operatőrje a Kossuth-díjas Illés György. 

A filmen látható, hogy kedves vendég látogatta meg a filmgyárat. Az egyik ifjú szereplő üdvözli Szergej Fjodorovics Bondarcsukot, a Szovjetunió Sztálin-díjas filmművészét. A Magyar-Szovjet Barátsági Hónapra érkezett kiváló szovjet művész, a Széttört bilincsek és az Aranycsillag lovagja film címszereplője, hosszasan elbeszélgetett a magyar filmművészekkel. A Mátra festői völgyében, Parádon, a Károlyi grófok hajdani vadászkastélyában az ország legjobban tanuló úttörői üdülnek. A Magyar-Szovjet Barátsági Hónap alkalmából Nyikolaj Kirilovics Goncsarov elvtárs, a pedagógiai tudományok doktora meglátogatta a tábort. Az úttörők zászlófelvonással üdvözölték szeretett vendégüket. Goncsarov elvtárs a tábor dísztermében hosszasan elbeszélgetett az úttörővezetőkkel a szovjet nevelési módszerekről. Tanácsai nemcsak a parádi tábor pedagógusainak szóltak, hanem valamennyi magyar úttörővezetőnek. Goncsarov elvtárs búcsúzik, úttörőink forró szeretetüket küldik példaképüknek, a szovjet pioníroknak.

A filmet ide kattintva lehet megtekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában