Emlékezés

2023.12.10. 09:05

Ikonikus hegymászók beszélgetnek Gyöngyösön a Kiss Péter-emlékkiállítás zárásán

Ismert, kiváló alpinisták beszélnek a hegymászás szenvedélyéről és annak kihívásairól.

Szabó István

Keddig látogatható még a Kiss Péter-emlékkiállítás

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

December 12-ig látogatható még A csúcsokon túl című, májusban nyílt időszaki kiállítás a gyöngyösi Mátra Múzeumban, amely a tragikusan fiatalon elhunyt Kiss Péter hegymászó életét mutatja be. A múzeum tájékoztatása szerint a tárlat keddi zárásaként beszélgetős estre várják az érdeklődőket, amelynek témája a hegymászás, annak szenvedélye és kihívásai lesznek. A program során Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat létrehozó alapítója és az expedíciók vezetője, továbbá Nedeczky Júlia, aki elsőként jutott nyolcezres hegy csúcsára a magyar nők közül, valamint Szendrő Szabolcs, a magyar hegymászás ikonikus alakja beszélget Klausmann Viktorral. A 18 órakor kezdődő rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Mint ismert, Kiss Péter gyöngyösi hegymászó Erőss Zsolt társaságában a Nepál és India határán található, 8586 méter magas Kancsendzönga 2013-as meghódítása után, ereszkedés közben eltűnt. Az egy évtizede elhunyt gyöngyösi fiatalember számos személyes tárgya látható még keddig az időszaki tárlaton.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában