Beruházás

2023.12.12. 14:40

Jövőre újabb járdafelújítás indul Egerben

A leromlott, balesetveszélyes járdaszakaszok ütemezett felújítását valósította meg 2022-ben és a 2023-ban az önkormányzat.

Szabadi Martina Laura

Járdafelújítás Egerben a Kisfaludy úton

Forrás: Eger Város Hivatalos Oldala/Facebook

Eger önkormányzata a biztonságos közlekedés érdekében a város több pontján a leromlott, balesetveszélyes járdaszakaszok ütemezett felújítását valósította meg 2022-ben és a 2023-ban – adta hírül az önkormányzat közösségi oldalán. Jövőre újabb fejlesztések kezdődnek.

– Míg a 2022-es évben a Móricz Zsigmond, Árpád, Nagyváradi, Faiskola utca két szakasza illetve a Hell Miksa, Csokonai, Türk Frigyes, Vallon, Rákóczi és Mátyás király, Gólya, Vadrózsa, Felvégi, és Sertekapu utca néhány szakaszán fejeződtek be a munkálatok. 2023-ban megújultak a Kisasszony, a Sóház, Gárdonyi, Mátyás király, Kolozsvári, Madách, Hell Miksa, Napsugár utcák egyes szakaszai Rákóczi utcai kemping bejáró és Eger-patak híd közötti szakasza. Továbbá az Olasz utcai híd előtti és utáni szakasz, Töviskes tér benzinkút bejáró melletti szakasz, Kertész és Attila utcák egy-egy szakasza, Kisvölgy utca egy szakasza a Hősök utcától indulva, a Rákóczi utca nyugati oldal Eger-patak híd utáni szakasza. A beruházások az év végéhez közeledve és a hűvösebb idő ellenére sem álltak meg, jelenleg is munkálatok folynak a Sertekapu utca alsó, Vörösmarty utca 54. számú társasház mellett illetve  a Sertekapu utca a Tizeshonvéd és Hatvanasezred utca között, a Kisfaludy utca végén, valamint a Malomárok utcában. Majd 2024 elején a tervek szerint újabb felújítás kezdődik a Vécsey Sándor utca 19. házszámtól indulva 160  méter hosszan és a Gárdonyi-ház alatti járdaszakaszon a vár irányába vezető lépcsővel – részletezték.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában