Rajzpályázat

2023.12.20. 09:00

Ők nyertek a pétervásárai rajzversenyen

Kiállítást szerveztek a gyermek rajzverseny műveiből Pétervásárán.

Hornyák Réka

Pétervására Város Önkormányzata advent közeledtével a gyerekeket is megszólította, hiszen egy Karácsonyi rajzversenyt hirdetett három korcsoportban – adta hírül Facebook oldalán Pétervására Város Hivatalos Oldala. 

A rajzverseny egyik csoportja az óvodásoké, akik a 4-6 évesek. A másik az alsó tagozatos tanulók, ők 6-10 évesek. A harmadik pedig a felső tagozatos tanulók, akik a 10-14 évesek korcsoportját képviselik.

A versenyre karácsonyi előkészületekről, élményekről szóló alkotásokkal lehetett nevezni, melyeket a gyermekek szabadon választott technikával készíthettek el. Összesen 49 pályamű érkezett.

A kiállított műveket karácsonyig, a Szántó Vezekényi István Művelődés házban lehet megtekinteni. 

A rajzokat Valaczkai Erzsébet, Csergezán díjas grafikus-festő, Valyon László, Ivád község polgármestere és Pós György, nyugalmazott tanár zsűrizték, korcsoportonként.

Az óvodások csoportjának nyertesei, első helyen Csorba Izabella, második lett Juhász Dorisz és harmadik Árvai Péter. Az alsó tagozatos tanulók közül első lett Gál Iringó, második Puporka Maja és harmadik helyen ketten állnak, Ortó Rozina és Csikós Kristóf. Végül, a felső tagozatos diákok közül első helyen végzett Szaniszló Dóra, másodikon Lólé Martin és különdíjat kapott Árvai Noémi. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában