Ajándék

2023.12.05. 22:00

Készülnek az angyalbatyuk, telnek a cipősdobozok Hevesben is

Számos iskola csatlakozott idén az Karitász által kezdeményezett angyalbatyu programhoz. Pétervásárán a Tamási Áron Általános Iskola is gyűjtőpont, leadhatod a batyudat, amivel másoknak is örömöt szerezhetsz.

Barta Katalin

2140619391

Fotó: Drazen Zigic

A karácsony előtti hetekben a Katolikus Karitász kezdeményezésére idén is elkezdődött az angyalbatyu-gyűjtő akció, melynek célja, hogy minél több szegény sorsú gyermek jusson ajándékhoz karácsonykor. A szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy nem mindegy, mi kerül a dobozba. Lépésről lépésre elmondják, hogyan készíts jó ajándékot. 

Először is keress egy jó állapotban lévő, üres dobozt! Ezután döntsd el, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod. A csomagba bármit tehetsz,  aminek egy gyermek örülhet: játékot (társasjátékot, kártyát, építőjátékot, babát, plüssjátékot, autót, labdát, egyéb játékokat.) Emellett könyvet, mesekönyvet, színezőt édességet (csokoládét, kekszet, stb.) pipere holmit (dezodor, körömlakk, parfüm), iskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát) is pakolhatsz.
Ha örömöt akarsz szerezni, ne tegyél a csomagba romlandó, törékeny vagy folyékony ajándékot, használt ruhaneműt! - kérik. 

Lehetőleg úgy csomagold be szépen a dobozt, hogy szállítható legyen, de ki is lehessen nyitni. Ne ragaszd le, csak kösd át szalaggal. A biztonsági ellenőrzés miatt a csomagokat átnézik, illetve az önkéntesek egy-egy plusz ajándékot még hozzátehetnek. A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak szánod ajándékod.

Ha nincs dobozod, az akció keretében a gyűjtőpontokon is leadhatod adományaidat, egy zacskóban is. Az önkéntesek gondoskodnak arról, hogy időben célhoz érjen a meglepetésetek, tájékoztat a karitász. 

(Főoldali képünk illuszráció, forrás Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában